Edit Translation

Toeristische bezienswaardigheden Sables d olonne

Ga een dagje naar een toeristische attractie in les Sables d’Olonne!

De attracties die u in les Sables d’Olonne kunt bezoeken; winkelen, het plein, restaurants, de Olonna haven, of de la Chaume wijk, uiteraard ook de ongerepte kust, de Arago buurt en de heel speciale l’Ile Penotte wijk met de in de muren ingelegde schelpen.

Of heeft u meer zin in ontspanning aan het water ? In Sables d'Olonne kunt u surfen, paddlen, bodyboarden, windsurfen en nog veel meer! Bij het Instituut Sports Océan in Sables d’Olonne kunnen zeeliefhebbers (kinderen en volwassenen) hun favoriete sport uitoefenen, of er een komen leren; kajakken op zee, zeezeilen, zeilen met een catamaran, surfen of waveski surfen. Deze vrijetijds sporten worden op het prachtige Tanchet strand in Sables beoefend.

Liever een uitje in de natuur? Ontdek het natuurlijke en ongerepte erfgoed van les Sables d'Olonne, de zee, de duinen, bossen en de zoutmoerassen! Of kom genieten van de zegeningen van de oceaan en de thalassotherapie! Sauna, Hammam en Jacuzzi!

Kom de vele facetten van het erfgoed van deze omgeving bewonderen! Bezoek de onontbeerlijke plekken van les Sables d'Olonne zoals de l'Ile Penotte- en de La Chaume wijken, het Saint-Nicolas fort, de Notre-Dame-de-Bon-Port kerk en ook het museum voor moderne en hedendaagse kunst l'Abbaye Sainte Croix (MASC).

Maak een leuke tussenstop in Sables d'Olonne! Kies een van de vele vrijetijds activiteiten: Watersporten (surfen, zeilen, jetskiën, paddlen, kajakken...), culturele uitstapjes (tentoonstellingen, concerten, shows...), welzijn en ontspanning (thalassotherapie, zwembaden, massages...), sport en natuur (golfen, wandelen, fietsen...).

La côte de lumière

De kustlijn la Côte de Lumière biedt een prachtige omgeving voor uw vakantie samen met uw gezin of met vrienden. Te voet, op de fiets of te paard, er zijn vele verschillende manieren om van deze idylische bestemming te genieten. De kust bestaat uit zandstranden en kalkhoudende rotsen en wordt ook wel “La Côte des Lumières" (de kust van het licht) genoemd, omdat les Sables-d’Olonne en de Vendeese moeraslanden veel zonlicht genieten. De zee en oceaan liefhebbers, die onafhankelijk van de weerberichten en het humeur van de Atlantische Oceaan hebben gekozen om van de zee te leven profiteren van de ligging van les Sables d’Olonne.

De pracht van la Vendée

Bezoek de badplaats les Sables d'Olonne, de hoofdstad van de zeilwedstrijd om de wereld “Le Vendée Globe”!

De aan de Vendéese kust gelegen badplaats, staat bekend voor de pittoreske landschappen: Prachtige stranden met fijn zand, duinen, moeraslanden en dennenbossen...

Ontdek de verschillende facetten van la Vendée: De kust, de bocagelandschappen, de moeraslanden, de middeleeuwse burchten en het unieke Puy Du Fou niet te vergeten.

Bezoek ook de île d’Yeu en Noirmoutier eilanden!