Edit Translation

Kamperen in la Vendée

beach near camping le littoral
Samenvatting

 

 

 

 

Aarzel niet langer voor uw komende vakantie! Kies voor la Vendée en reserveer uw verblijf bij Camping Sandaya Le Littoral !

 

De bonnes raisons de choisir le camping in de Vendée Sandaya Le Littoral situé près des Sables d’Olonne

De ligging

A 80m de l’océan atlantique, le camping Sandaya Le Littoral est un camping Vendée 5 étoiles, idéal pour passer de fijne vakantie in Talmont Saint Hilaire, ,la Vendée door te brengen. Kamperend of in een huuraccommodatie, ontdek de Atlantische kust van la Vendée en vooral les Sables d’Olonne gelegen op maar 5 minuten van camping Sandaya le Littoral. Het lange strand van les Sables d’Olonne welke ook wel het mooiste strand van Europa genoemd wordt. Kom heerlijk wandelen op de boulevard, u zult zich zeker vermaken zowel overdag als ‘s nachts. Afgezet met groene eiken en zeedennen, ligt de camping Le Littoral op maar 100 meter van zee. U kunt genieten van de ongerepte kust en over het douanierspad wandelen tot Port Bourgenay, een prachtig in 1985 aangelegde jachthaven met een capaciteit van 600 aanlegplaatsen.
https://fr.wikipedia.org/wiki/Talmont-Saint-Hilaire

Makkelijk te bereiken

De camping Le Littoral in la Vendée heeft het voordeel van een zeer goed wegen- en spoorwegennet. Dankzij de wegen, de snelwegen, de stations en de vliegvelden van Nantes en La Rochelle kunnen gasten uit het binnen- en buitenland op eenvoudige wijze naar la Vendée reizen.

De fietspaden

entertainment campsite le littoral La Vendée, “het fietsparadijs”
Dankzij de schone en veilige fietspaden kunt u een rondje door la Vendée fietsen: langs de Atlantische oceaan, door de bocagelandschappen, door het groene Venetië, heerlijk rustig midden in de natuur…

 

Bij de uitgang van de camping, neemt u het fietspad of naar het strand van les Sables D’Olonne, of naar het strand van Veillon. Le Littoral heeft een prachtige ligging. De in kaart gebrachte routes van la Vélodyssée lopen net langs camping Le Littoral. La Vélodyssée verbindt Bretagne met het Baskenland en heeft de Atlantische oceaan als achtergrond. Er is een halte in Talmont-Saint-Hilaire. Dankzij de fietspaden is het stadscentrum van Talmont met Bourgenay verbonden en kunt u naar les Sables d'Olonne. Nieuw: De brug tussen Bourgenay en de haven le Port de la Guittière biedt de mogelijkheid om de natuurlijke omgeving van Payré, geklasseerd als het belangrijkste opmerkelijke natuurgebied van la Vendée, te bezoeken.

 

Tussen duinen, bossen, moeraslanden, badplaatsen en ongerepte kreken, dankzij het netwerk van fietspaden kunt u de verscheidenheid van de kust onderzoeken. Het doorkruizen van de Cote de Lumière is een van de prettigste familietochten langs de Vendéese kust.

 

De stad Talmont-Saint-Hilaire ligt in een prachtige omgeving, welke wandelaars en fietsers uitnodigt om de fraaie natuurlijke landschappen te ontdekken.

 

 

 

 

De prachtige zandstranden

Geniet van de 140 km aan stranden met fijn zand die la Vendée te ontdekken heeft.
Spetterend waterplezier of fijn ontspannen voor een geslaagde vakantie met uw familie of vrienden.
U kunt het verlokkelijke strand, waar u zeker van zult genieten, niet missen.
Onze shuttlebus (gratis in juli en augustus) brengt u naar de stranden van Veillon en les Sables d’Olonne.

Het strand van Veillon

Het strand van Veillon ligt op 3 km van de camping. neemt u de D129 in de richting van Talmont, op de fiets neemt u het fietspad, u kunt er ook lopend naartoe via het douanierspad. Het is een op het zuiden gelegen strand met fijn zand. Het water van de Payré riviermonding loopt om de duinen de oceaan in. Het betreft een ruimtelijke natuurlijke omgeving omgeven door dennenbomen en groene eiken. Een ideale plaats om te luieren, van de zon te genieten, in zee te zwemmen, om te zeilen, schaaldieren te zoeken en van wandelingen in de natuur te genieten. In Veillon vindt u alles voor al uw favoriete bezigheden.

 

U kunt de duinen, de riviermonding en het strand bezoeken.

 

Het is een strand dat u zeker moet zien; geklasseerd als het belangrijkste opmerkelijke natuurgebied van la Vendée heeft het estuarium van Payré een grote verscheidenheid aan landschappen, bossen, duinlandschappen, zoutmoerassen, de oesterwinnig gebieden van Veillon en de La Guittière haven, de kwelders en de moeraslanden…

Het strand van les Sables d’Olonne

beach les sables d'olonne
Ontspan op het mooiste strand van Europa; het lange, op het zuiden gelegen, strand van les Sables D’Olonne, met 3 km aan fijn zand.

 

De natuurliefhebbers rusten liever uit op de stranden van Sauveterre en les Granges. Een volledige verandering van omgeving: duinen, bossen en moerassen…

 

Gedurende het tij onthullen de stranden van de côte de Lumière een fraai natuurlijk spektakel.

 

Geniet van het te voet vissen tijdens de getijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het zonnige microklimaat

Volgens de cijfers van météo France geniet la Vendée van net zoveel zonneschijn als Zuid Frankrijk. Daarom noemt men het ook wel “Vendée la Côte de Lumière”.

 

Een prettig gebruinde vakantie met uw familie en vrienden. Onze campingdorpen, voor een droomvakantie in openlucht !.

Activiteiten voor alle wensen

Aan zee, tussen het binnenland en de oceaan, kunt u aan al uw wensen voldoen. loisirs en Vendée.
Zin in sportieve recreatie? U kunt het plezier van het wandelen herontdekken of fietstochten maken dankzij de 1000 km aan fietspaden door het hele departement. Of u gaat voor een van watersporten: Surfen, zeilen, kanoën, paddlen, jeugdzeilen met een “Optimist” of zeilen met een catamaran…

 

Meer behoefte aan culture bezoekjes? De musea, tentoonstellingen en middeleeuwse burchten zullen al hun geheimen aan u onthullen.

Het Beste Park in de Wereld

Park puy-du-fou
In 2012 en in 2014 in Los Angeles tot het “Beste Park ter Wereld” gekozen, het “Beste Park van Europa” in 2013 en de “beste attractie ter wereld” in 2015…, voor de liefhebbers van Verdun, is le Puy du Fou HET historische themapark voor het hele gezin.

 

Op 1 uur van de camping kunt u door middel van de vele geweldige spektakels de belangrijke momenten uit de geschiedenis herleven: “Le Dernier Panache”, het Teken van de Zege, de Vikingen, het Geheim van de Lans, de Musketiers van Richelieu, de Ridders van de Ronde Tafel, het Gallo-Romeinse stadion, de Geliefden van Verdun, de Dans van de Spookvogels…

 

Ga ook naar de avondvoorstellingen: la Cinéscénie en de Vuurorgels.

 

U kunt toegangsbewijzen bij de receptie van de camping kopen.

La Vendée, een land van grootse evenementen

De Vendée Globe wordt elke 4 jaar gehouden en vertrekt vanuit les Sables d'Olonne. Het is een individuele zeilrace rond de wereld, zonder tussenstoppen en zonder hulp. Uitsluitend de beste schippers nemen deel aan dit evenement. Het aanstaande vertrek zal op 6 november 2016 plaats vinden.

Voor meer informatie betreffende kamperen in Vendée:

Gelijkwaardige thema’s